Gezond eten, zelfs tijdens een vol programma

U wilt goed eten omdat u weet dat het essentieel is voor uw algehele gezondheid en welzijn. Toch kunnen plotselinge ontwikkelingen op het werk of dagelijkse gezinsboodschappen u van dit doel afhouden. Misschien heb je niet de energie om voor jezelf te koken. U kunt een pizza bestellen voor een snelle hap. Maar uiteindelijk kan het je een opgeblazen en traag gevoel geven.

Gezond eten onderweg
Onmiddellijke bevrediging van smaakpapillen kan echter voldoende zijn om uw fitnessdoelen uit te stellen. Een dieet boordevol suiker, natrium en verzadigd vet kan obesitas en een hoog cholesterol veroorzaken.

Daarom is het beter om bewust te zijn van wat je kiest om te eten. U kunt op zoek gaan naar maaltijdideeën die niet al te veel tijd kosten voor planning en boodschappen doen. Zelfs als je op reis bent, kun je iets gezonds eten.

Hier zijn enkele strategieën die in deze kwestie in uw voordeel kunnen werken. Laten we ze meteen verkennen.

Hoe eet je op elk moment gezond voedsel? Door Jona Engler
Gezond eten, zelfs tijdens een volle agenda OnderwegUit eten in restaurants
Veel restaurants vermelden het aantal calorieën voor hun menu-items. U kunt de opties online bekijken en degene kiezen die aan uw behoeften voldoet. Wanneer u uw bestelling kiest, concentreer u dan op salades en soepen op basis van bouillon. Deze zijn meestal voedzaam en vullend.

Hierna kun je genieten van vegetarische voorgerechten of gegrilde vis of kip. Kies voor maaltijden met minder olie. Vermijd alles dat klodders kaas en crèmes bevat.

Eet ook geen patat of met boter gevulde aardappelpuree. Aangezien grote porties kunnen leiden tot overeten, moet u dingen kiezen die in kleine maten verkrijgbaar zijn. Als dessert kunt u verse fruitbereidingen kiezen.

Eten bij een fastfoodrestaurant
Je hoeft die zware cheeseburgers en zoute frietjes niet te verteren. Je kunt ze vervangen door gezondere opties, zelfs bij een fastfoodrestaurant.

Kom je bijvoorbeeld langs bij een broodjeszaak, dan kun je volkorenbrood met extra groenten bestellen en de mayo schrappen. Dan kunnen groenteschotels en gegrild vlees ook een andere keuze zijn.

Jonah Engler zegt dat je gefrituurd voedsel moet vermijden, zoals kipreepjes, frites, enzovoort. Je kunt een burger weggooien voor een broodje met gegrilde kipfilet zonder vel erin. Vermijd suikerhoudende dranken voor water of thee zonder suiker.

Zelfgemaakte maaltijdpakketten uitzoeken
Recepten verzamelen, boodschappen doen en andere werkzaamheden eromheen kunnen je energie opslokken en je hebt misschien geen motivatie meer om gezonde maaltijden te bereiden.

Omdat je het gevoel hebt dat je zoveel dingen moet doen, kun je gemakkelijk je gezonde dieet opgeven en een comfortabele optie kiezen. Maar daar is een makkelijke oplossing voor; je kunt je abonneren op maaltijdboxen. Het kan echter een beetje duur zijn.

Als gemak er echter toe doet, zou u het niet erg vinden om een paar euro extra te betalen voor uw gezondheid. Deze kits worden meestal geleverd met een juiste hoeveelheid ingrediënten, die je volgens de kookinstructies in een pan moet gooien. Je smakelijke en voedzame diner is in een paar minuten klaar. Kies maaltijdboxen die weinig calorieën en koolhydraten bevatten.

No Comments

Add Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *